RHMZ upozorava na veliku količinu padavina i najavljuje hladnije vreme


Danas je oblačno i hladnije sa kišom, a na jugozapadu, jugu i jugoistoku i sa većom količinom padavina od 20 do 40 mm za 12 h.

Sutra u brdsko-planinskim predelima na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije padaće sneg, koji se krajem dana i tokom noći sa padom temperature očekuje ponegde i u nižim predelima. Slab sneg će padati u ovim predelima i u subotu ujutru i pre podne pa će u nižim predelima doći do formiranja, a u brdsko planinskim predelima formiranja i povećanja visine snežnog pokrivača.

U višim predelima se do subote ukupno očekuje od 10 do 20 cm snega, lokalno i više, a u nižim oko 5 cm.

Danas, na severu suvo, a u ostalom delu zemlje oblačno mestimično sa kišom slabog do umerenog intenziteta, a na visokim planinama sa snegom. Veća količina padavina, od 20 do 40 mm za 12 h, očekuje se na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije.

U petak, 15. decembra, pretežno oblačno, na severu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom. U brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije padaće sneg koji se krajem dana i tokom noći očekuje ponegde i u nižim predelima.

U subotu, 16. decembra, slab sneg će padati samo na jugu i istoku zemlje, uz prestanak padavina posle podne i uveče.

U višim predelima ukupno se očekuje od 10 do 20 cm snega, lokalno i više, a u nižim oko 5 cm.

Od nedelje suvo, a početkom sledeće sedmice ponovo toplije vreme, navedeno je u najavi RHMZ-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *