Savršeni trik za neutralisanje žutog odsjaja na plavoj kosi: Plavuše napravite same svoj ljubičasti šampon koji je znatno jeftiniji i ne oštećuje kosu

Skoro svaka plavuša želi da izvuče „ledeno“ plavu boju, koja u sebi ima podtonove ljubičaste nijanse. Ali bez obzira koliko puta se blanširale i tonirale svoju boju kose, već posle drugog pranja, vaša kosa ima žućkasti odsjaj koji predstavlja noćnu moru svim damama plave kose. Upravo zbog toga na tržištu postoji ljubičasti šampon za plavuše, poznat je i kao silver, ili anti yellow šampon za kosu, čiji je zadatak da tonira vašu kosu svaki put kada je perete i da joj pruži raskošni srebrnkasti sjaj. Međutim, prečesto korišćenje ljubičastih šampona dovodi do isušivanja vlasi, a i uopšte nisu jeftini. Ali rešenje ipak postoji!

Postoji jedan preparat na potpuno prirodnoj bazi, koji vas neće koštati više od 200din., kojeg možete koristiti koliko god puta želite bez ikakavih kontraefekata, štaviše dobar je za teme glave, jer je ovo prirodni antiseptik koji deluje protiv gljivica i bakterija. U pitanju je, verovali ili ne, genicijana koju možete naći u skoro svakoj apoteci po veoma pristupačnoj ceni. Dakle, možete sami napraviti svoj ljubičasti šampon sa genicijanom.

Sve što vam je potrebno za pravljenje šampona je: 250 ml vašeg omiljenog šampona i jedna bočica „genitiana violet“ (genicijana). Isipite celu bočicu genicijane u šampon i dobro promućkajte. Ukoliko želite intenzivniji efekat ovaj šampon možete koristiti svaki put kada perete kosu. Nebitno da li vam je cela kosa plava, ili imate pramenove, ovaj šampon će vašoj kosi dati predivan ljubičato – srebrni odsjaj, bez ikakvih štetnih efekata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *