Španska pita sa palentom

Foto: Receptopedija.com

Umesto palente možete koristiti i projino, odnosno kurkuruzno brašno, u zavisnosti od toga šta vam je trenutno dostupno.. Ukus se ne razlikuje previše..

Neophodni sastojci za pripremu pite su:

  • 4 jajeta
  • 1 čaša palente
  • 1 čaša belog pšeničnog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 čaša jogurta
  • 1/2 čaše hladno cedjenog ulja
  • 200 grama sira
  • 50 grama suhomesnatog
  • 3 kisela krastavca
  • Morska so i začini po ukusu (origano, mirodjija, biber..)

Postupak pripreme:

Najpre umutite jaja, penasto, tako da udvostruče volumen i dobiju svetlu boju. U umućena jaja dodajte obe vrste brašna i pecivo, pa dobro promešajte. Dodajte zatim jogurt i ulje, pa takodje dobro promešajte.

Sir izdrobite, a možete koristiti koji god vam je dostupan, možda je za pripremu ove pite bolje koristiti neki malo jačeg ukusa, a možete i mladi sir, ili čak krem sir.. Suhomesnato takodje birajte po ukusu, a najčešće se za pripremu koristi šunka ili suvi vrat.. Kisele krastavce isecite na manje kocke.

Pripremljene sastojke dodajte u smesu, kao i začine, pa još jednom sve dobro promešajte da se sastojci fino sjedine.

Izlijte smesu u pleh obložen pleh papirom, ili dobro nauljite, a smesu možete peći i u kalupima za mafine. Svakako, pecite na 200 stepeni oko pola sata..gotovo je kada pita fino porumeni odozgo. Izvadite iz rerne i sačekajte da se prohladi, pa tek onda secite.

Receptopedija.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *