Srbija i S. Makedonija potpisale Protokol o načinu obavljanja graničnih provera na zajedničkom graničnom prelazu „Lojane – Miratovac“

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić i ministar unutrašnjih poslova Republike Severne Makedonije Oliver Spasovski potpisali su u Beogradu Protokol o načinu obavljanja graničnih provera na zajedničkom graničnom prelazu „Lojane – Miratovac“.

Oba ministra su se složila da će Protokol doprineti detaljnijem uređenju načina obavljanja graničnih provera na ovom zajedničkom graničnom prelazu, a saradnju učiniti snažnijom i efikasnijom.

„Saradnja dva ministarstva unutrašnjih poslova je tradicionalno dobra“, naveo je Gašić i dodao da će se taj trend nastaviti.

On je ukazao da Republika Srbija i Republika Severna Makedonija stoje na istom putu sprečavanja iregularnih migracija i naglasio da je ključ rešenja ovog problema čvrsta saradnja i zajednički rad, koji je u interesu građana obe zemlje.

Naša policija je pokazala da je pouzdan partner u suzbijanju iregularnih migracija i borbi protiv prekograničnog kriminala“, kazao je ministar Gašić.

Takođe je ministar naveo da neophodna brza razmena informacija i zajednički rad dve policije kada je reč o borbi protiv organizovanog kriminala.

Ministar Spasovski istakao je prijateljske odnose i partnerstvo dve države i ukazao da te odnose prati i intenzivna saradnja dva ministarstva unutrašnjih poslova.

Podsetimo da je krajem decembra u 2019. godini između Srbije i S. Makedonije potpisan Sporazum o uspostavljanju zajedničkog prelaza Miratovac – Lojane, kao i Sporazum o saradnji u oblasti borbe protiv trgovine ljudima i krijumčarenja migranata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *