SRETENJSKI ŠAHOVSKI TURNIR ,,BUJANOVAC 2020.“: NEDELJA 23. FEBRUAR U SŠ ,,SVETI SAVA“BUJANOVAC, 19. februar 2020. (PČINJSKI 017 – PORTAL) –  U Stručnoj školi „Sveti Sava“ u Bujanovcu, 23. februara sa početkom u 11 časova, biće odigran tradicionalni, četvrti po redu, međunarodni Sretenjski šahovski turnir ,,Bujanovac 2020.“, koga organizuje ŠK ,,JUG“, SŠ ,,SVETI SAVA“ i ŠAHOVSKI SAVEZ PČINJSKOG OKRUGA .

Turnir će biti otvorenog karaktera, bez plaćanja kotizacije, uz mogućnost prijavljivanja svih zainteresovanih, bez obzira na kategoriju i mesto stanovanja.

Takmičari mogu da se prijave najkasnije pola sata pre početka takmičenja, mada organizatori mole sve zainteresovane da to učine bar dan ranije.

Igraće se po švajcarskom sistemu u 9 kola, u zavisnosti od broja takmičara, po FIDE pravilima za ubrzani šah.  Tempo igre je 15 minuta po igraču uz dodatak od 5 sekundi po odigranom potezu. Svaki učesnik treba  da ponese ispravan šahovski sat i standardnu šahovsku garnituru.

Osim glavnog turnira će biti organizovana i posebna takmičenja učenika srednjih i osnovnih škola u zavisnosti od broja prijavljenih kandidata.

Nakon četvrtog kola predviđena pauza za obrok i osveženje, koji su obezbeđeni za sve takmičare. 

Prva tri najuspešnija takmičara biće nagrađena šahovskim garniturama. Uz to, posebne nagrade biće dodeljene  najbolje plasiranom omladincu, junioru i veteranu, kao i  najuspešnijem  nenagrađenom  junioru  iz bujanovačke opštine, najuspešnijem igraču van Republike Srbije i još dosta drugih specijalnih nagrada. Takođe svaki osvajač nagrade dobiće i diplomu.

Zainteresovani učesnici mogu da se prijave telefonom, 065/5 579 579, ili na emajl takmicenje.u.sahu@gmail.com.

Na prošlogodišnjem turniru prisutan je bio veliki broj učesnika, zaljubljenika u igru na „64 polja“. Njih 80-tak iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga, ali i prvi put i iz Makedonije, seniora 60, klinceza i klinaca (juniora) 20.


Foto: PČINJSKI 017- PORTAL i Š.K. ,,JUG”.

One thought on “SRETENJSKI ŠAHOVSKI TURNIR ,,BUJANOVAC 2020.“: NEDELJA 23. FEBRUAR U SŠ ,,SVETI SAVA“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *