Stipendije za 300 učenika sa juga SrbijeZa učenike srednjih škola u opštinama Bujanovac, Preševo i Vranje čiji je osnivač Republika Srbija ili jedinica lokalne samouprave, Služba Koordinacionog  tela dodeliće učeničke stipendije u mesečnom iznosu od 6.000 dinara za period školovanja od 1. septembra do 31. decembra ove godine.

Od 300 raspoloživih stipendija, učenicima iz opštine Bujanovac pripadaju 124 stipendije (41,5 posto), iz opštine Preševo 116 (38,5 posto), dok će srednjoškolci iz opštine Medveđa dobiti 60 stipendija odnosno 20 posto.

U slučaju da jedna od opština ne bude imala dovoljan broj stipendista za kvotu koja je unapred određena, slobodna mesta će se prebaciti i ravnomerno raspodeliti na druge dve opštine po unapred utvrđenim procentima.

Bujanovacka BanjaOpšti uslovi su da učenici imaju državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na području opštine Bujanovac, da su prvi put ove godine upisali prvu, drugu, treću ili četvrtu godinu neke od srednjih škola obrazovanih odlukom Ministarstva prosvete Republike Srbije, da su tokom prethodnog školovanja ostvarili odličan ili vrlo dobar uspeh i da tokom prethodnog školovanja nisu ponavljali nijedan razred.

Stipendije dobijaju samo učenici koji u školskoj 2019/2020. godini pohađaju srednje škole na teritoriji opština Bujanovac, Preševo i Vranje i u trenutku podnošenja molbe imaju prebivalište na području opštine Bujanovac.

Rok za prijavljivanje na konkurs je od 25. septembra do 11. oktobra do 15.30 sati.

Iz Koordinacionog tela napominju da će ukoliko sredstva budu obezbeđena u budžetu za 2020. godinu, nastaviti stipendiranje do završetka školske godine.

Jugmedia.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *