Ako se budiš u ISTO VREME svake noći, ovo su mogući RAZLOZIKada spavaš, emocionalni problemi koje svakodnevno vučeš mogu da se manifestuju u obliku nesanice ili iznenadnog buđenja. Jedna od posledica iznenadnog ili preranog buđenja je fenomen nazvan „incercija sna“ i odnosi se na razdoblje između buđenja i potpune budnosti kada se osećate pomalo omamljeno.

Usled iznenadnog buđenja, deo prefrontalnog korteksa mozga koji je uključen u donošenje odluka i samokontrole još nije budan, pa tada izbegavajte donošenje važnijih odluka. Buđenje u isto vreme svake noći bez alarma ili povoda može da ukazuje na različite stvari, a evo nekih od mogućih razloga.

Bujanovacka Banja


Problemi sa spavanjem između 21:00 i 23:00

Vreme između 21:00 i 23:00 sata je uobičajeno vreme odlaska na spavanje većine ljudi. Poteškoće u snu za to vreme su znak prekomernog stresa i brige s kojima se suočavaš iz dana u dan. Kod ovog problema se preporučuju meditacija, vežbe disanja i opuštanja, lagana šetnja pre spavanja ili čitanje omiljene knjige.

Buđenje između 1:00 i 3:00

Ovaj vremenski okvir je povezan s jetrom, a buđenje s emocijama ljutnje i viškom negativne energije. Preporučuje se da pre spavanja popiješ čašu hladne vode, a tokom dana se pozabavite negativnim emocijama koje vas opterećuju i kvare vam san.

Buđenje između 3:00 i 5:00

Buđenje između 3 i 5 sata ujutro je povezano s energetskim meridijanom koji prolazi kroz pluća, ali i emocijom tuge. Kako bi što pre ponovno zaspali, pokušaj duboko da dišeš i umirite svoje emocije pozitivnim mislima.

Buđenje između 5:00 i 7:00

U ovo vreme protok energije prolazi kroz debelo crevo, a s njim su povezane i emocionalne blokade koje te muče u svakodnevnom životu. Pokušaj da dobro protegneš svoje mišiće ili da se osvežite u toaletu kako bi se vratili u san. Ujutro kada se probudiš, realno sagledaj situaciju koja te muči i pokušaj da ustanoviš da li je ona zaista vredna takve brige.

Zena.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *