Tema: Pričaj mi o svom kraju – Bogdan Matić

Bujanovac, to je moje srce!

Svako mesto je jedinstveno, i posebno na svoj način. Mi smo jedna mala multietnička opština, u kojoj živi nekoliko nacija. Albanci, Romi i Srbi, to smo mi. Svi isti, i jednaki.

Kada dođeš u naš grad, nećeš razlikovati ko je ko, jer smo mi, pre svega, jedna velika porodica.

Ako želiš pojesti najbollji burek na svetu, i probati najuksnija peciva, tu je naša draga porodica Gegolaj, koja je majstor svog zanata. Kada uveče prošetaš, i ogladniš, tu su najukusnije kokice u gradu, kod našeg dragog Turkijana, a ako si veoooma gladan,
tu je najbolji tost, kod našeg Šilje.

Takođe, imamo veliki broj poslastičara, u
kojima možeš probati najuksnije kolače. A, ako želiš upoznati tradiciju, našeg naroda, kod nas postoji mnogo tradicionalnih radnji, gde možete upoznati svaku naciju na svoj način.

Kada imaš neki problem, i treba ti pomoć, zaustavi bilo koga, jer smo mi, pre svega, prijatelji.

Veoma sam ponosan na svoje mesto, na uspešne i dobre ljude koji u njemu žive. U našem malom gradu se poštuje svaka religija, svaka nacija, i svaka osoba.

Mi volimo jedni druge. Poseti naše mesto, i upoznaj ga onakvim kakvo ono i zapravo jeste. Ne čitaj neistine, i ne veruj lažnim informacijama, jer postoje ljudi koji žele poremetiti i uništiti naše jedinstvo, ali u tome nikada neće uspeti, jer nas vezuje, pre svega, ljubav i jednakost. Bujanovac, malo mesto, i dom dobrih ljudi. Poseti nas, i upoznaj nas, a ja ti obećavam da ćeš otići pun pozitivnih utiska, i jedva ćeš čekati da nam se vratiš.

Posebna nagrada na konkursu.

Foto: Lična arhiva

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *