U Gnjilanu je 85. porodica obezbeđeno boljim stambenim uslovima

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je danas da je u ovoj godini za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju stambenih objekata u Gnjilanu izdvojila više od 46 miliona dinara, čime je 85 porodica iz ove opštine rešilo svoje stambeno pitanje i dobilo bolje uslove za život.

Poslednjim paketom pomoći, novu kuću od 65 kvadrata dobiće porodica Stojković, iz sela Donje Kusce, koja broji pet članova, od kojih troje dece, i desetočlana porodica Ristić iz Paralova, sa četvoro dece, koji su živeli u oronulim i starim kućama. Naznačeno je na sajtu Kancelarije za KIM.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislav Tajić podvukao je da je jedan od najvažnijih zadataka Kancelarije stambeno zbrinjavanje ljudi.

Ova kancelarija ulaže značajna finansijska sredstva i napore kako bi obezbedila našem narodu u južnoj srpskoj pokrajini bolje uslove za život, a akcenat je na socijalno ugroženim porodicama sa malom decom, naglasio je Tajić.

On je ponovio da je Kancelarija ove godine stambeno zbrinula ukupno 85 porodica samo u opštini Gnjilane, od kojih je za 61 domaćinstvo obezbeđen građevinski materijal, za 24 porodice urađena je kapitalna rekonstrukcija stambenih objekata, izvršena dogradnja i adaptacija, a biće izgrađene kuće za pomenute dve porodice, za koje su sredstva opredeljena.

Prema njegovim rečima, budžetom od 46 miliona dinara obuhvaćena je i pomoć za 114 porodica, čiji su pomoćni objekti pretrpeli štetu usled januarskih poplava.

Važno nam je da pomognemo našem narodu i kada se dogode neke nepredviđene okolnosti, tako da smo isplatili i jednokratnu pomoć u iznosu od 50.000 dinara domaćinstvima čiji su pomoćni objekti oštećeni u poplavama, istakao je Tajić.

On je poručio da će Kancelarija i u narednoj godini nastaviti da ulaže i pomaže, jer je jedan od njenih prioriteta da obezbedi našem narodu uslove za ostanak i opstanak u pokrajini.

Foto: Fb profil Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *