Vandalizam u centru grada: Ponovo srušen SAOBRAĆAJNI ZNAK

okom noći, između srede i četvrtka, u ulici Kralja Stefana Prvovenčanog u Vranju, iznad skretanja za Jug Bogdanovu ulicu, vandali su oborili saobraćajni znak.

Osim što se time ugrožavaju bezbednost u saobraćaju, ovakvi činovi vandalizma predstavljaju i nemali trošak za lokalnu samoupravu, odnosno za sve poreske obveznike u gradu.

Prema našim ranijim istraživanjima, na godišnjem nivou strada najmanje pedesetak saobraćajnih znakova, a dešava se i da se uništi čitavih sto, pa i više komada u toku jedne godine.

Inače, cena saobraćajnog znaka iznosi 2.500 dinara bez PDV-a po komadu.   Tome treba dodati i noseće stubove za znakove, koji koštaju po 1.700 dinara, uz troškove postavljanja od 1.100 dinara po stubu.   Računica kaže da svaki novopostavljeni saobraćajni znak košta oko pedeset evra.  

Deo znakova sa nosećim stubovima se uništi u saobraćajnim nezgodama, ali nadležni navode da, prema dosadašnjem iskustvu, najveći broj ipak strada u divljanju huligana i to tokom noći, nakon povratka iz provoda.

Vest preuzeta sa sajta: OK Radio.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *