Vladičin Han: Asfaltiranje desne cevi tunela Manajle do kraja marta

Asfaltiranje desne cevi u tunelu Manajle u Grdeličkoj klisuri počelo je danas, a radovi će biti završeni do kraja ovog meseca.

Tunel Manojle je najduži tunel u Srbiji sa 1. 808 metara, a direktor sektora za upravljanje i izgradnju u Koridorima Srbije Aleksandar Senić uverava da će ovaj tunel biti najbezbedniji u Srbiji.

Vladicin Han, 13. marta 2019.- Asfaltiranje desne cevi u tunelu Manajle u Grdelickoj klisuri poccelo je danas, a radovi ce biti zavrsseni do kraja ovog meseca. Tunel Manajle je najduzi tunel u Srbiji sa 1. 808 metara, a direktor sektora za upravljanje i izgradnju u Koridorima Srbije Aleksandar Senic uverava da ce ovaj tunel biti najbezbedniji u Srbiji. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

„Radimo asfaltiranje desne cevi tunela Manajle, a u isto vreme radimo i eletromašinko opremanje u levoj cevi ovog tunela. Svi građevinski radovi u tunelu Manajle biće gotovi do kraja marta, a radovi na elektromašinskom opremanju tunela će biti završeni do kraja aprila“, rekao je Senić.

Trasa kroz Grdeličku klisuru je u građevinskom smislu već 99,64 odsto završena, dodaje Senić.

„To znači da od 26,2 kilometara, koliko je duga trasa kroz klisuru, već imamo u potpunosti završeno 24 kilometra“.

Trenutno se rade tri tačke, kada su u pitanju kosine, na Kosini 2 se završava galerija, a radovi se izvode i na Kosini 6 i potpornoj konstrukciji M2.

Nakon postavljanja asfalta u desnoj cevi tunela Manajle, slede radovi na njegovom opremanju.

Čitava trasa kroz Grdeličku klisuru podeljena je inače na šest Lotova na kojoj radi šest glavnih izvođača, od toga jedan izvođač pokriva tunel Predejane i tunel Manajle, a ostali izvođači rade na otvorenom delu trase budućeg autoputa.

Vladicin Han, 13. marta 2019.- Asfaltiranje desne cevi u tunelu Manajle u Grdelickoj klisuri pocelo je danas, a radovi ce biti zavrseni do kraja ovog meseca.Tunel Manajle je najduzi tunel u Srbiji sa 1.808 metara, a direktor sektora za upravljanje i izgradnju u Koridorima Srbije Aleksandar Senic uverava da ce ovaj tunel biti najbezbedniji u Srbiji. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Odgovorni izvođač radova u tunelu, ispred firme Integral inženjering, Miloš Popović kaže da je zaključno sa današnjim danom asfaltirano 13,5 hiljada kvadrata sa oba sloja asfalta te da je reč o završnoj fazi radova.

Preostaje, dodaje, da se uradi takozvani habajući sloj i asfaltiranje poprečnih prolaza u tunelu Manajle.

„Svakog dana na ovom gradilištu je angažovano više od 100 radnika i radi se po potrebi u dve smene, a radovi moraju biti završeni do kraja meseca, što će i biti“, poručio je Popović.

Iz Koridora dodaju da će ukupni građevinski radovi na ovoj deonici biti završeni pred početak leta i turističke sezone.

Vest preuzeta sa sajta: RTV.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *