Od ponedeljka u Vranju Internacionalna likovna kolonija

U ponedeljak, 17. jula, počinje sedmodnevna Internacionalna Likovna kolonija koju organizuje Narodni univerzitet u Vranju. Prijem i otvaranje „Likovne kolonije“ biće održano u Likovnoj radionici Narodnog univerziteta sa početkom u 12 časova.

,,Umetnici različitih stilskih opredeljenja iz Rusije, Bugarske, Severne Makedonije i Srbije okupiće se na jednom mestu i imaće priliku da razmene iskustva, da stvaraju, upoznaju grad i druže se tokom trajanja Kolonije, do 23. jula. Prostor Likovne radionice biće celodnevni otvoreni atelje koji mogu da posete i svi zainteresovani građani, da se upoznaju sa radom umetnika. Predviđen je obilazak kulturno – istorijskih znamenitosti Vranja, prijem kod gradonačelnika, poseta Narodnom muzeju, kao i izlet do Vranjske Banje. Nakon završetka Likovne kolonije, početkom septembra biće otvorena izložba likovnih radova učesnika Kolonije“, navedeno je u saopštenju Narodnog univerziteta u Vranju.

Da podsetimo da je, Likovna kolonija na ovim prostorima prvi put organizovana 1974. godine u organizaciji JU Narodni univerzitet u Vranju i Kulturno-prosvetne zajednice Kumanovo. Imala je prekid u svom radu, da bi 2002. godine Narodni univerzitet uz pomoć SO Vranje ponovo pokrenuo i organizovao Likovnu koloniju, koja do današnjih dana iz godine u godinu okuplja umetnike iz zemlje i okruženja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *