Kampanja „Vozi odmoran” sprovodiće se do 15. septembra širom zemlje

Juče su predstavnici Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Agencije za bezbednost saobraćaja realizovali na naplatnoj stanici „Stara Pazova” zajedničke aktivnosti u okviru kampanje „Vozi odmoran”.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević naglasio je da u letnjim mesecima, kada u saobraćajnim nezgodama strada najviše učesnika u saobraćaju, vozači treba da na put kreću odmorni i da prave pauze na svaka dva sata, što i jeste slogan kampanje.

On je apelovao na sve vozače i putnike da obavezno koriste sigurnosni pojas i na prednjem i na zadnjem sedištu, kao i na sve roditelje da decu prevoze na zakonom propisan način kako bi se sačuvala njihova bezbednost.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović istakao je da se tokom predstojećeg vikenda, s obzirom na smenu turista i pojačan tranzitni saobraćaj, očekuje pojačan intenzitet saobraćaja.

On je ponovio da bi vozači trebalo da na put krenu odmorni, zdravi i naspavani i da u toku vožnje na svaka dva sata prave pauzu.

On je dodao i da, s obzirom na visoke temperature koje nas očekuju u predstojećim danima, vozači treba da koriste klima uređaj u vozilu tako da razlika između spoljašnje i unutrašnje temperature bude oko sedam stepeni.

Kampanja „Vozi odmoran” sprovodiće se do 15. septembra širom zemlje, navedeno je sa sajtu Vlade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *