Vranjsku Gimnaziju posetiće Predstavnici Ambasade Ruske Federacije

FOTO: Pcinjsi 017 Portal

Pčinjski okrug, Vranje, 04. septembar 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) – Danas će u periodu od 16 do 18 časova vranjsku Gimnaziju „Bora Stanković“ posetiti ataše za kulturu Ambasade Ruske Federacije u Beogradu Denis Krugov zajedno sa predstavnicima Ruskog Doma i učesnicima Međunarodnog filmskog festivala „Most“.

Kako navodi direktorka škole Suzana Mišić Stanković, ovo će biti drugi put da Vranjska gimnazija sarađuje sa Centrom za razvoj kreativnosti, na čelu sa Milicom Janjić, koja je i glavna koordinatorka ovog filmkog festivala.

Pored direktorke, prisutnima će se obratiti i Danijela Spasić, profesorka ruskog jezika a nakon toga goste očekuje i bogat program spremljen od strane gimnazijalaca. Nastupiće i Ruski hor škole.

„Kako je prošle godine Gimnaziju i Ruski kutak u okviru ove manifestacije posetio Dmitrij Jegorov, šef Odseka za kulturu, omladinu i sport pri Ruskom Domu i poneo prelepe utiske iz vranjske Gimnazije u vezi sa interesovanjem i angažovanjem vranjskih đaka za učenje ruskog jezika, nadamo se da će i ova poseta biti još jedna podrška za naredne aktivnosti na polju negovanja jezika i razmene kulture dveju zemalja“ saopšteno je iz gimnazije.

Milena Mladenović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *