Vučić: Dogovor o tablicama sačuvao mir za naš narod

Danas je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je dogovorom Beograda i Prištine o registarskim tablicama, postignutim u Briselu, sačuvan mir i stabilnost za naš narod.

Za povratak Srba u institucije ispunjen prvi uslov, a to je da nema naplate novčanih kazni i otimanja automobila, ali da je ostao još jedan – formiranje Zajednice srpskih opština, izjavio je Vučić u svom obraćanju.

Za nas je važno da u komunikeu nedvosmisleno stoji neophodnost ispunjavanja prethodnih dogovora, što je od ključnog značaja, istakao je on, naglasivši da je upravo na tome najviše insistirao.

Kada je reč o ostalim srpskim tablicama sa denominacijom kosmetskih gradova i opština, predsednik Srbije je objasnio da one de fakto ne postoje, posebno južno od Ibra.

KM tablica i novih automobila ima do 90 na godišnjem nivou, a što se tiče obnove registracije, ona teče normalno i ne postoji nigde nikakva obaveza po tom pitanju. Rekao sam čak da smo spremni da i to zaustavimo dok traju pregovori, istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, za nas je važno da traju pregovori i da KM tablice, kojih ima oko 7.000 u vlasništvu ljudi koji žive na Kosmetu i 2.000 u centralnoj Srbiji, važe.

Predsednik je ocenio da je dogovor i statusno jedna mala taktička pobeda, koja će nas, međutim, voditi u još težu situaciju, u kojoj ćemo biti izloženi i težim pritiscima.

Zadovoljan sam i što nismo ugrozili celu Srbiju i što će nam ova godina biti rekordna po nivou direktnih stranih investicija, jer za to možete da se borite kada imate mir, poručio je Vučić.

On je ukazao na to da je situacija kod Srba na severu Kosmeta napeta, ljudima je dosta terora prištinskih vlasti, poručivši da ovo nije tema za političke svađe.

“Posle 23 godine terora, Srbi na Kosmetu žele da čuvaju svoje ognjište i da se bore za svoju decu, stare, ali i za Srbiju na Kosmetu i našu budućnost”, naglasio je Vučić.

Predsednik je ukazao na to da zna kakva nas komplikovana situacija očekuje, i dodao da mora da prizna da su evropski predstavnici, kao i predstavnici SAD, bili vrlo racionalni u svom odnosu.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *