VUK SAMOTNJAK napada ovce u selima kod VranjaU selu Gradnja na samo dvadesetek metra od svoje kuće, čuvajući ovce Mile Đorđević primetio je vuka koji je poneo jagnje iz njegovog stada od 26 ovaca.

Kako pričaju meštani ovog sela u Poljanici, Đorđević je potrčao za vukom, vičući i stvarajući buku. Posle desetak metra vuk je ispustio jagnje, koje je na kraju Mile zaklao.

Ovo nije prvi put da vukovi silaze u selo Gradnja tražeći hranu, priča jedan od ovdašnjih meštana.

– Sela i domaćinstva po brdima su zapustela, životinje nemaju šta da jedu,  pa ne biraju šta će da napadnu. Napadaju pse i sitnu stoku.

Bujanovacka BanjaU selu Vlase u domaćinstvu Milisava Stojanovića za nepunih nedelju dana vuk je zaklao prvo kozu, a posle i jare.

Prošlog meseca u selu Uševce vuk je odneo kozu. Takođe, u istom selu jednom domaćinu vuk je odneo osam jaraca i dve koze, koje ni posle nedelju dana nije našao.

Pretpostavlja da su ih zaklali vukovi, jer nije uspeo da ih nađe.

Kada nema krupnije stoke, vukovi kolju i pse, tako da su pre neku godinu zaklali preko 36 pasa u Poljanici, neke i na lancu, a zimus je neki vuk zaklao psa na samo pedesetak metra od škole u selu Vlase.

Stanovnici Poljanice se s pravom boje, jer vukovi silaze do domaćinstva, u blizini škole gde se deca igraju i putuju  – ukazuje ovaj meštanin.

Žitelji Poljanice pričaju kako je to ustvari ogromni vuk samotnjak koji se pojavio u ovom kraju.

OK Radio

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *