Završen projekat “Motivation III- 21st century students” iz programa Erasmus +


Povodom zatvaranja projekta “Motivation III- 21st century studends” iz programa Erasmus + u organizaciji škole „Branko Radičević“ iz Bujanovca, 30.09.2022. održana je konferencija na kojoj je javnost bliže upoznata sa prvim evropskim projektom ove škole.

Konferenciji su prisustvovali učenici koji su učestvovali u projektu, nastavnici bujanovackih i vranjskih škola, direktori, predstavnici Saveta roditelja škole, kao i saradnici škole.

Direktor škole, Nenad Tasić, pozdravio je goste i iskazao veliko zadovoljstvo time što škola učestvuje u ovom prestižnom programu i postiže značajne rezultate te su tim zadovoljni učenici, roditelji i nastavnici kojima se pruža mogućnost evropskog obrazovanja kroz praktično iskustvo.

Koordinator projekta Maja Antić Jovanov predstavila je sam program Erazmus +, saradnju sa Nacionalnom agencijom Tempus, zvanice su upoznate sa ciljevima Erazmus + programa i podrškom koju pruža mladima i obrazovanju. Bilo je reči i o tome koje su usvojene i unapređene kompetencije ucenika i nastavnika.

U nastavku su nastavnici realizatori projekta, Ivana Stojanović, Marija Stojković i Slađan Kitanović predstavili sam projekat, kao i projektne aktivnosti koje su se realizovale tokom trajanja projekta.

Učenici, koji su učestvovali na projektu preneli su svoja iskustva i predstavili su svoje učenje koje su stekli van granica Srbije, a koje je formalno priznato kao deo evropskog učenja, obuke i usavršavanja. Kako se projekat bližio kraju, nakon završene analize očigledno je da je naše učešće u Erasmus + bilo neprocenjivo, korisno i uspešno na više nivoa, a našim ucenicima su pružene bolje prilike za učenje zahvaljujući projektu.

Projektni tim se složio da su delovi projekta  mobilnost i  diseminacija bili izvanredno iskustvo jer su ispunili očekivanja i potrebe, svim ucesnicima su prijale vannastavne aktivnosti, a grupe su pružile i priliku da se podeli znanje i proširi profesionalna mreža. Ne samo da su imali priliku da obnove metodologiju i vežbaju engleski, već su imali priliku da putuju, uče o kulturi zemalja partnera, upoznaju nove ljude i kolege, podele ideje i inspirišu jedni druge. Odabrani članovi tima dokazali su svoju posvećenost, a skole domaćini bili su nam iskreni partneri na projektu. 

Dodatnu vrednost našeg projekta vidimo u mogućnosti za disiminacijom znanja. Rezultati projekta su postavljeni na našim društvenim mrežama (Facebook i Instagram), kao i na sajtu projekta. Ucesnici konferencije su dobili bilten, na kome su prikazani ključni momenti projekta. Škola “Branko Radičević” je prepoznata kako u našem gradu, tako i u okrugu po širokom spektru mogućnosti kako za nastavnike tako i za učenike koje nudi kroz Erasmus+ program od samog početka ovog projekta.

Celokupno Erasmus + iskustvo je izuzetno korisno za razvoj profesionalnih mreža nastavnika: uspostavili smo kontakte sa kolegama iz raznih krajeva Evrope, a zahvaljujući ovom projektu, naša škola je ohrabrena da učestvuje u novom Erazmus + projektu od ove skolske godine i to je još jedna dodatna vrednost projekta “Motivation III- 21st century students”, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *