Živnućete za tren oka: Kad ste napeti i umorni – probajte OVO!Ako se osećate umorno, napeti ste i „smoreni,“ nemojte da brinite, niste jedini. Ova osećanja su sasvim uobičajena u zimskom periodu, pogotovo što nam se bliži kraj godine, a obaveze se gomilaju…

Ovi jednostavni i pomalo neobični načini učiniće da živnete očas posla!

„Čudna“ masaža

Jedan od neobičnih načina da podignete energiju jeste da nežno povlačite kosu nagore. Tako ćete podstaći cirkulaciju krvi u predelu glave, čime će se povećati i protok kiseonika, a što će dovesti do smanjenja osećaja umora i napetosti i do povećanja energije. Ako ste nešto u boljoj fizičkoj kondiciji, probajte i da napravite stoj na rukama, sveću ili se savijte da dohvatite prste na nogama. Efekat će biti isti.

Bojama protiv lošeg raspoloženja

Stručnjaci kažu da određene boje na nas deluju podsticajno kad je reč o „lečenju“ umora i opšteg lošeg raspoloženja. Obucite žuti, narandžasti ili crveni džemper, jer ove boje provereno pozitivno utiču na raspoloženje i podižu energiju. Stručnjaci kažu da ove tople boje čine da se osećamo srećno i zadovoljno.

Otklonite umor mirisima

Lekovita svojstva mirisa su od davnina poznata, a neke note provereno povoljno utiču na raspoloženje i uklanjaju osećaj umora. Mirisi limuna, pomorandže i grejpfruta mogu brzo da podignu nivo energije u telu, pa je najbolje da se ujutru istuširate kupkom sa mirisom citrusnog voća. Bonus je i ako popijete sveže ceđeni sok od pomorandže ili limunadu. U popodnevnim časovima pomoći će ako upalite sveću sa mirisom citrusa.

Mondo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *