5 načina da napravite ravnotežu između posla i ljubaviPonekad deluje neizvodljivo… Sve. Posao. Kuća. Deca (ako imate decu). Partner… Ali nije. Samo ste umorni. Da biste izbegli situacije u kojima odnos sa osobom koju volite trpi zbog posla i obaveza koje imate, potrebno je da postavite neke granice i da počnete da ih se pridržavate, i vi sami, i ljudi oko vas.

Ali, i vi sami trebalo bi da spustite očekivanja, i da svakog dana, ili svake nedelje odvojite pet minuta, da razmislite šta je ono što neizostavno morate da uradite u toku dana, a šta može da sačeka.

Veterinarska Stanica Bujanovac


Ako ste u vezi ili braku, sa nekim koga volite, morate da budete svesni da ljubav ne živi sama od sebe, i da vas dvoje nećete opstati kao par ako oboje ne uložite malo truda da biste našli način da se razvijate zajedno.

Nemojte dozvoliti sebi da zaboravite zašto ste nekad davno izabrali jedno drugo. I nemojte da zaboravite kakvi ste tad bili. Nađite načina da održite bliskost i sačuvate ljubav, bez obzira na nove obaveze koje vam je život u međuvremenu nametnuo. Evo šta može da pomogne:

Postavite granice na poslu

Morate da naučite da prosto kažete „ne“, kad je neophodno. Ako ne možete da stignete da uradite nešto, ako ne možete da ostanete prekovremeno, prosto recite to. Naravno, ako je neki veliki projekat u toku ili privodite kraju nešto na poslu, ponekad ćete morati da ostanete malo duže, ili da nešto završite od kuće, ali nemojte da to počne da se podrazumeva. Obećajte sami sebi da ćete kući dolaziti u razumno vreme, čak i ako ne mžete to da izvedete baš svakog dana, trudite se da se pridržavate tog principa.

Ograničite i vreme koje provodite odgovarajući na mejlove ili poruke

Većina stvari nije toliko hitna da biste morali non-stop da budete na mejlu, petkom popodne ili vikendom. Ali, zato tokom radnog vremena nemojte odgovarati na privatne poruke i gubiti vreme na društvenim mrežama.

Kad dođete kući, neka to bude vreme za vas dvoje. Isključite notifikacije na telefonu i prosto budite zajedno.

Bujanovacka Banja


Zakažite „izlaske“

Ako ste oboje u gužvi na poslu, nije loša ideja da se dogovorite da recimo jednom u dve nedelje idete negde na kafu ili na večeru, samo vas dvoje. Neka to bude dan kojem ćete se radovati, i nemojte dozvolti da vam bilo šta iskrsne kad dođe ta sreda ili subota, ili već, dan koji ste planirali.

Poklonite jedno drugom desetak minuta nepodeljene pažnje svakog dana

To može biti predveče, kad dođete s posla, ili kad već legnete u krevet… porazgovarajte o tome kakav ste dan imali. Nemojte dozvoliti da vas stres zbog posla udalji od osobe koju volite. Možda ne može da vam pomogne da rešite problem u firmi, ali može da vas sasluša. I možda će moći bolje da vas razume kad zna šta vam se dešava u toku dana. Time izbegavate opasnost da se vaša nervoza ili neraspoloženje tumače pogrešno.

Poljubac i zagrljaj znače mnogo

Pre nego što krenete na posao, nemojte samo doviknuti pozdrav. Poljubite se, zagrlite se. To je dobar način da započnete dan, podsećajući jedno drugo koliko se volite, šta god da se desi.

Mondo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *