Boja šminke koja najviše pristaje vašim očima

Kada je šminkanje u pitanju, najviše pažnje se pridaje očima…

Za svaku boju očiju postoji određena boja šminke koja može da ih istakne i da ih učini još svetlijim i atraktivnijim. Za to vam ne treba neka posebna nauka i tehnika, ali je jako bitno da pronađete tačne nijanse koje će vam pomoći da dobijete željeni izgled.

Plave oči

Ako imate plave oči, birajte kontrastne nijanse kao što su zlatna i bronzana boja koja će učiniti vaše oči još plavljim. Tople, metalik boje su uvek dobar izbor jer će plave oči učiniti živahnijim. Pored zlatnih i bronzanih tonova, obratite pažnju i na boju terakote (boja između narandžaste i roze), tamno – plavu i boju šampanjca. Boju nanosite tako što ćete je naneti samo na ivicu oka ili na ceo kapak.

Zelene oči

Ako niste znali, zelena boja očiju je najređa na svetu i zelene oči ima samo 2% svetske populacije. Ako baš vi spadate u tih 2%, boja koja najviše odgovara vašoj boji očiju je crvena. Tako da počnite da birate šminku sa crvenkastim podtonovima kao što su granat, ametist i bronza. Oči će vam doći do izražaja i biće sjajnije. Međutim, ove boje vas mogu učiniti umornim, pa je najbolje da sa njima kombinujete crni ajlajner. Pored navedenih boja, mahagoni i boja patlidžana su isto odličan izbor.

Braon oči

Ako izaberete zemljane tonove za šminkanje vaših braon očiju – nećete pogrešiti. Da biste ih još više naglasili birajte i tamno – plave nijanse, kao i boju ćilibara. Ako niste spremni da koristite ove jače boje, dovoljno je da ih samo uokvirite sa njima. Siva, ljubičasta i boja uglja su takođe odličan izbor.

Braon-zelene oči

Smaragdni i zlatni tonovi istaćiće zelenu boju u vašim očima, dok će tople i neutralne nijanse braon dati dubinu i izražajnost. Izvucite jednu liniju zelene ili braon, a možete i više. Sve zavisi koliko vi želite da dodate boje u svom makeup – u. Zlatnu boju stavite u unutrašnji ugao oka, kao i na sredinu kapka – za bolje nijansiranje i prelaze. Ne zaboravite na boju masline, ljubičastu i bronzanu. Piše Ženski magazin.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *