Selaković: Srbija visoko ceni podršku Bugarske na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković čestitao je danas svojoj koleginici Teodori Genčovskoj novoj ministarki spoljnih poslova Republike Bugarske, stupanje na tu dužnost.

Selaković je naveo da je ponosan na to što su bilateralni odnosi Srbije i Bugarske vrlo dobri, utemeljeni na osnovama uzajamnog poverenja i uvažavanja, čemu doprinosi intenzivan i sadržajan politički dijalog na visokom i najvišem nivou. Naznačeno je na sajtu resornog ministarstva.

„Uveren sam u to da ćemo, u periodu pred nama, zajedničkim zalaganjem, održavati češću komunikaciju, doprinoseći razmeni mišljenja o pitanjima od obostranog značaja“, dodao je Selaković.

Takođe, šef srpske diplomatije ukazao je na to da je Srbija opredeljena za produbljivanje svestranih odnosa sa Bugarskom u svim oblastima od zajedničkog interesa, posebno u sferi jačanja ekonomske saradnje, na dobrobit građana, ali i stabilnosti i blagostanja u celom regionu.

Selaković je istakao da Srbija visoko ceni podršku Bugarske na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, kao i spremnost da podeli dragocena iskustva iz pristupnog procesa.

Foto: mfa.gov.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *