Izložba slika i ikona ,,Vreme života” može se pogledati u Galeriji Narodnog univerziteta

Autorke Minja Poljak i Anđela Mujčić danas će u Galeriji Narodnog univerziteta izložiti svoje radove slika i ikona pod nazivom ,,Vreme života”.

Diplomirani scenograf i master likovni umetnik, Minja Poljak  rođena je 1991. godine u Beogradu. Trenutno je na drugoj godini doktorskih akademskih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti na odseku primenjeno slikarstvo. Dobitnik je Dositejeve stipendije kao predstavnik Univerziteta umetnosti u Beogradu sa prosečnom ocenom 10.00. Redovan je član ULUPUDS-a. Učestvovala na tri samostalne i mnogim grupnim izložbama u Beogradu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Kragujevcu, Kovinu, Velikoj Plani, Rijeci, Osijeku, Ulmu… Autor je scenografija za više kratkometražnih filmova i muzičkih spotova. Bavi se profesionalnim radom u pozorištu u oblasti scenografije i kostimografije i savremenim ikonopisom.

Anđela Mujčić  rođena je 1981. godine u Nišu. Završila je  srednju umetničku školu u Nišu, smer-dizajn tekstila 2000. godine. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu umetnosti u Nišu 2005. godine. Specijalizirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2011. godine. Radi  na Fakultetu umetnosti u Prištini-Kosovska Mitrovica kao docent na slikarskom odseku. Izložba se realizuje u okviru projekta ,,Godišnji program Galerije Narodnog muzeja Vranje za 2021. godinu“, a otvaranje je zakazano je za 19 sati.

Foto: Fb profil Službe za odnose sa javnošću Grada Vranja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *