,,Dani Vranja“ od 27. do 31. avgusta

Ovogodišnja manifestacija ,,Dani Vranja”, 18. po redu, počinje u subotu 27. avgusta i trajaće do srede 31. avgusta.

Prvog dana manifestacije, u subotu, 27. avgusta, u Gradskom parku biće otvoreni Sajam knjiga, Etno bazar i Letnji atelje JU Narodni univerzitet. Istog dana od 17.30 sati predviđen je defile folklornh ansambala gradskim ulicama i svečani prijem u Gradskoj kući. Program se nastavlja u Gradskom parku gde će od 19 sati biti održana ,,Međunarodna smotra folklora”, a nakon toga od 21h koncert vokalne solistkinje Maje Marinković.

U nedelju, 28. avgusta, program počinje Planinarskim Vranjskim maratonom na Besnoj Kobili i Džipijadom. U Gradskom parku, od 12 do 13 sati, predviđeni su nastupi lokalnih izvođača Vladimira Stošića i Aleksandre Arsić. U nastavku programa od 17 sati biće otvorena izložba proizvođača vina i meda ,,Šiše i Blago”, a od 19h je planirano književno veče spisateljice Brankice Damjanović. Nakon toga, od 20 sati publika će u biti u prilici da pogleda predstavu ,,Ruža uvela” Pozorišta ,,Bora Stanković”. Na večernjoj sceni na istom mestu od 21 sat planiran je nastup trubačkih orkestara.

U ponedeljak, 29. avgusta, od 12 sati u Gradskom parku predviđen je nastup lokalnog izvođača Emina Demirovića. Nakon toga, od 13 do 17 sati, za najmlađe će biti organizovana ekološka radionica, kao i dečji maskenbal PU ,,Naše dete“. Istog dana, od 18 sati biće održana predstava ,,Zlatokosa i tri medveda”, UG ,,Mizanscen”. Na centralnoj bini na gradskom parkingu, od 21 sat predviđen je koncert grupe ,,Galija”.

Narednog dana, u utorak 30. avgusta, od 12 sati predviđen je reli prijateljstva i izložba oldajmera. U Gradskom parku sa početkom u 17 sati planirana je predstava ,,Ko je na koga”, komedija na vranjskom dijalektu UG ,,Mizanscen”, a nakon toga prezentacija i degustacija tradicionalnih jela pod nazivom ,,Sukaljka –mesenija”. U večernjim satima, najpre od 19 sati na programu je književno veče Dušana Aritonovića, dok će od 20h biti održana projekcija filmova na otvorenom-ŠAF. Na centralnoj bini od 21 sat su koncerti Milice Todorović i Sare Jo.

Poslednjeg dana manifestacije, u sredu, 31. avgusta , od 17 sati, u Gradskom parku planiran je edukativni kviz za mlade pod nazivom ,,Vranje tajnu krije” u organizaciji Kancelarije za mlade i Narodnog muzeja. Od 20 sati sledi program o dijalektu ,,U Vranje nema lžanje”, u organizaciji KOC-a. Program manifestacije ,,Dani Vranja” završava koncertom Harisa Džinovića, čiji je početak planiran od 21 sat na centralnoj bini na gradskom parkingu. Organizator manifestacije je Turistička organizacija, a pokrovitelj Grad Vranje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *