Ime mandatara nove vlade znaće se tokom vikenda

Nakon završetka sednice Predsedništva Srpske napredne stranke, predsednik Republike Srbije saopštio je da zna ko će da bude mandatar za sastav nove vlade, ali će ime, kao predsednik Srbije, saopštiti u petak posle podne ili subotu ujutro,prenosi Tanjug.

Što se tiče izbora mandatara u skladu sa Ustavom Srbije ne mogu danas da to saopštim, ali ću to učiniti u roku od 48 sati. Znam ko je mandatar. Saopštiću ime kao predsednik Republike u skladu sa članom 112 i 107 Ustava Srbije. To je obaveza samo predsednika Republike“, objasnio je Vučić.

Aleksandar Vučić rekao je večeras da se na formiranje nove vlade neće čekati duze od dve tri nedelje od trenutka kada mandatar za njen sastav bude izabran.

I Brnabić i Vučević biće deo nove vlade

Predsednik Srbije izjavio je večeras da će i Ana Brnabić i Miloš Vučević, koji su kandidati za mandatara za sastav nove vlade, biti deo kabineta u Nemanjinoj 11, najavljujući i velike promene u vladi.

I Ana Brnabić i Miloš Vučević biće deo nove vlade. Na kojoj funkciji, to ćete moći da zaključite na osnovu mog predloga za dva dana“, rekao je Vučić novinarima posle sednice Predsedništva SNS.

Aleksandar Vučić najavio je danas da će u roku od 48 sati biti doneta odluka o održavanu Evroprajda u Beogradu.

I u roku od 48 sati imaćete odgovore, pošto smo sagledali sve izveštaje i vlada će obavestiti javnosti i oko najavljene Parade i svega drugog“, rekao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *