Delegacija Srbije u Španiji- tradicionalno dobri odnosi dveju zemalja


Prilikom zvanične posete Španiji predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zajedno sa našim šefom diplomatije Nikolom Selakovićem obavljeni su sastanci sa kraljem Španije Felipeom VI, kao i predsednikom Vlade Španije Pedrom Sančezom, zatim ministrom spoljnih poslova Španije Hozeom Manuelom Albaresom Buenom.

Predsedniku Srbije je priređen svečani doček od strane kralja Felipea VI, nakon čega je Vučić prisustvovao kupovini dva „Erbasova“ transportna aviona.

Tokom posete na sastancima se čulo o tradicionalnom prijateljstvu dveju zemalja, podršci Španije prilikom evrointegracije Srbije, nepromenjenom stavu po pitanju našeg teritorijalnog integriteta, ali i budućim saradnjama pre svega na ekonomskom i spoljno trgovinskom planu.

Ministri spoljnih poslova Srbije i Španije su tokom razgovora konstatovali da su odnosi Srbije i Španije izvanredni, izrazivši ujedno zadovoljstvo zbog čestih susreta na visokom i najvišem nivou.

Selaković, koji se sa ministrom Albaresom nedavno sastao na marginama ministarskog sastanka OEBS-a u Stokholmu, pozvao je španskog kolegu da ubrzo dođe u posetu Beogradu. Navodi se na sajtu resornog Ministarstva.

Foto: Ministarsvo spoljnih poslova Republike Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *