DEMANT na tekst: „NASTAVNICA U OŠ „B. RADIČEVIĆ“ TERA DECU DA OTVARAJU FEJSBUK NALOGE IAKO JE TO ZABRANJENO, ONA KAŽE DA JE TO U SLUŽBI NASTAVE “Na lokalnom internet portalu dana 16.10.2020. godine objavljena je vest pod naslovom „NASTAVNICA U OŠ „B. RADIČEVIĆ“ TERA DECU DA OTVARAJU FEJSBUK NALOGE IAKO JE TO ZABRANJENO, ONA KAŽE DA JE TO U SLUŽBI NASTAVE “, u kojoj je objavljen čitav niz nepotpunih i netačno prenetih informacija, izvučenih iz konteksta, koje predstavljaju povredu prava, ličnosti, interesa i dostojanstva naše škole. Hteo bih da izrazim žaljenje i iznenađenje što je portal izmanipulisan iznesenim neistinama i zloupotrebama određenih informacija.

Najoštrije demantujem informacije koje su iznete u navedenom tekstu.

Moram da napomenem da je, uvođenjem vanrednog stanja u martu i potpunim prelaskom na onlajn nastavu, škola koja nije imala svu potrebnu ni opremu, ni programe, mukotrpnim radom i dovijanjem samih nastavnika, njihovom inventivnošću i željom da održi kvalitet nastave u novonastalim uslovima, uspela da uspešno završi proteklu školsku godinu, da uspešno organizuje i sprovede kvalifikacioni ispit za učenike završnog razreda kako u prvom, tako i u drugom roku. Najveći posao je pao upravo na leđa samih nastavnika koji su, za mene, heroji vanrednog stanja. Heroji su i naši učenici, njima itekako nije bilo lako, kao ni njihovim roditeljima. Svi smo mi pre svega tu da radimo u najboljem interesu svakog deteta, a dali smo i daćemo sve od sebe da uvek bude tako, najbolje kako znamo i umemo.

Da je posao obavljen valjano može se proveriti u svim usvojenim izveštajima od strane Saveta roditelja, Nastavničkog veća, Školskog odbora i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ovo ne pišem da bih zaštitio sebe, već zbog pokušaja narušavanja ugleda škole na čijem sam čelu, nastavnika koji su u njoj zaposleni, učenika i njihovih roditelja i hiljade učenika koji su završili našu školu i danas predstavljaju časne, vredne, poznate i priznate ljude u svim segmentima našeg društva. Zamolio bih da, ubuduće, urednici i autori tekstova na portalu preispitaju svoje stavove i vrednosti kada budu krenuli da urušavaju vrednosti te iste institucije koja im je podarila znanje da se bave poslom kojim se danas bave.

Ugled se veoma dugo izgrađuje i teško stiče i zbog toga neću dozvoliti da se ovakvim spekulacijama i proizvoljnim nedobronamernim postupcima naruši.

Naša škola se bavi obrazovanjem i vaspitanjem i to je jedina njena delatnost. Kada su u pitanju uslovi za rad i život naših učenika i njihovih roditelja i zajednice u celini, naši nastavnici su uvek davali i nastavljaju da daju svoj doprinos. Odnos pojedinca prema nastavnicima oslikava upravo njegov stav prema obrazovanju i njegovom značaju za celokupno društvo.

Moje lično mišljenje je, da ovako nepotpuno i zlonamerno iznošenje činjenica o našoj školi neće umanjiti vrednost i kvalitet dosadašnjeg rada i rezultate, na koje smo svi ponosni. Zbog svega navedenog smatram da objavljivanje neproverenih i nepotpunih informacija, pre svega, šteti portalu.

S poštovanjem,

Direktor OŠ “Branko Radičević” u Bujanovcu

Nenad TasićRSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

One thought on “DEMANT na tekst: „NASTAVNICA U OŠ „B. RADIČEVIĆ“ TERA DECU DA OTVARAJU FEJSBUK NALOGE IAKO JE TO ZABRANJENO, ONA KAŽE DA JE TO U SLUŽBI NASTAVE “

  1. Lepo rečeno direktore, svaka čast! Nažalost, sve smo češće primorani da čitamo svakakve gluposti zarad boljeg tiraža iliti pregleda, gde autori ne vode računa o kvalitetu i važnosti vesti koje se objavljuju. Lično, za mene, ta vest je velika glupost, neprofeionalizam i ,,rekla-kazala”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *