Dr Aferdita Mustafa – druga gošća projekta “I JA SAM MALALA – Obrazovanje je moć”

Dr Aferdita Mustafa pedijatar, druga je gošća u okviru projekta “I JA SAM MALALA-Obrazovanje je moć”.

Danas, 30. novembra 2021.godine, organizovano je druženje u Bujanovcu u Srednjoj školi “Sezai Suroi” u 12 časova i 30 minuta i Stručnoj školi “Sveti Sava” sa početkom od 14 časova.

Doktorka je posetila prethodnog dana, 29. novembra 2021.godine, srednjoškolce u Gimnaziji u Zaječaru u 13 sati i 20 minuta, u okviru sednice Parlamenta. Nakon toga je druženje nastavljeno sa učenicama/cima Medicinske škole iz Zaječara u 14 časova i 10 minuta. Istog dana gostovanje je realizovano u Nišu u Školi mode i lepote u 18 časova.

Dr Aferdita Mustafa – pedijatar radi u Domu zdravlja u Bujanovcu. Medicinski fakultet završila je na Univerzitetu u Prištini, a specijalizaciju na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Njen otac je bio zanatlija a majka domaćica, ponosna je na njih i podršku koju su joj davali da ostvari svoj san, uprkos preprekama na koje je nailazila. Danas vrednosti kojima su je naučili, prenosi na svoje troje dece. Od 2002.godine aktivna je u političkom životu, kao odbornica u više mandata. Ne može da zamisli dan u kome nije učinila ili se potrudila da učini nešto dobro za lokalnu zajednicu, za ljude koji veruju u njen rad.

Projektom je predviđeno da tokom 16 meseci, 24 devojaka iz Niša, Bujanovca i Zaječara, budu osnažene i edukovane da kroz razvoj interpersonalnih i digitalnih veština, promovišu vrednosti obrazovanja u školama, kroz medije i društvene mreže.

Osnovni cilj projekta je prevencija osipanja iz školskog sistema, podsticanje na ličnu inicijativu za promenom, kao i osnaživanje na učenje i otkrivanje mogućnosti karijernog napredovanja devojaka razvojem njihovih talenata i kapaciteta. Projekat je podržala Ekumenska inicijativa žena iz Omiša.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *