Dve nove funkcije koje dobija Google Play Store

​Kompanija Google često sprema dosta novih funkcija, koje implementira u Play Store. Ovo puta vam prenosimo dve opcije za koe smo saznali, a koje će mnogima biti od koristi.

Sajt 9To5Google prenosi da će Google omogućiti prikaz oblačića koji će pokazivati napredak instalacije određene aplikacije. Ovu opciju će biti moguće podesiti u Play Store podešavanjima, a kada je omogućena, ona će jednostavno u lebdećem oblačiću, koji možete povući na bilo koji deo ekrana, pokazivati status instalacije. Postoje neke prednosti lebdećeg oblačića, kao što je ona da će korisnici u svakom trenutku imati prikaz statusa instalacije, čak i onda kada „ubijaju vreme“, čekajući da se određena aplikacija instalira. Takođe, korisnici više neće morati da idu na stranicu s opisom aplikacije kako bi videli tačan procenat instalacije. 

Pored ove, još jedna korisna opcija koja uskoro stiže na Google Play Store jeste mogućnost arhiviranja Android aplikacija zbog uštede prostora za skladištenje na vašem mobilnom uređaju. Ova novina najavljena je još u prošlomesečnom ažuriranju, Google je najavio da će opcija arhiviranja aplikacija uskoro biti dostupna za Android uređaje. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *