Džem od breskvi



Sastojci:

  • 1,5 kg bresaka
  • 500 gr šećera
  • 2 kašike limunovog soka
  • 4 mlada izdanka ruzmarina, dugačkih oko 10 cm.


Priprema:
 

Breskve operite, oljuštite i očistite od koštica. Isecite ih na kriške i pospite šećerom i limunovim sokom, pa dodajte ruzmarin i ostavite u poklopljenoj posudi oko četiri sata.

Bujanovacka Banja


Povremeno promešajte. Kuvajte u dubokoj šerpi uz povremeno mešanje, a posle desetak minuta izbacite ruzmarin.

Pred kraj kuvanja skinite penu, a na samom kraju pritisnite krupnije komade bresaka kašikom za mešanje pire-krompira ili promešajte na kraju mikserom.

Informer.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *