Hapšenja zbog malverzacija sa RECEPTIMAPripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su malverzacijama sa lekarskim receptima oštetili Republički fond za zdravstveno osiguranje za 9,8 miliona dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su zdravstveni radnici u Domu zdravlјa Preševo F.N. (43), A.B. (42) i K..A. (55), kao i penzionisani zdravstveni radnik R. J. (67),  dok se osumnjičenom A.M. (44) odgovornom licu u jednoj apoteci u Preševu, na teret stavlјa da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica

Veterinarska Stanica Bujanovac


Sumnja se da su F.N.A.B.K.A,  kao i R.J. od januara 2016. do kraja 2017. godine pacijentima propisivali recepte za lekove bez izveštaja lekara specijaliste u količini većoj od dozvolјene na mesečnom nivou, suprotno Pravilniku o listi lekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja i Pravilniku o sadržaju i obimu prava na zdravstvenu zaštitu iz obaveznog zdravstvenog osiguranja i o participaciji

Osumnjičeni F.N. je, kako se sumnja, sa tim receptima podizao lekove u apotekama u Preševu i prodavao ih na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija. Takođe, kako se sumnja, A.M. je od januara 2016. do jula 2018. godine ručno prepravio 5.274 lekarska recepta na kojima je dopisivao veću količinu lekova nego što je propisano. 

Osumnjičenima F.N. i A.M. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odelјenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog  tužilaštva u Nišu, dok su  A.B.R.J. i K.A već privedeni nadležnom tužilaštvu.

OK Radio

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *