Humanista i donator sa juga Srbije – Goran Kostić iz Lopardinca

Juče je u hotelu Radisson Collection u Beogradu dodeljena nagrada Beogradskog pobednika Goranu Kostiću iz Lopardinca. Ovo je ogroman uspeh za njega lično, kao i za mesto iz koga potiče i u kome živi. Dobiti ovako prestižnu nagradu nije lako, naročito kada se uzme u obzir da je konkurencija na nivou cele Republike Srbije. Svojim humanim radom on je učinio veliko dobročinstvo jugu Srbije. Nesebično je pomagao svuda gde je mogao.

Humanista i donator sa juga Srbije, pomagao je u obnovi crkava, škola, vrtića, Domova zdravlja, privatnih kuća, kako Srba tako i Albanaca, Roma i Bugara. Do sada je dao preko 100 donacija.

Neke od brojnih zahvalnica i priznanja koje je dobijao za svoj rad su:

Prilikom uručivanja nagrade Goran se obratio prisutnima:

„Dobro veče svima, želim da zahvalim žiriju za ovu nagradu i ovu nagradu ću da poklonim najlepšem i najboljem selu u Srbiji, a to je Lopardince koje se nalazi na jugu Srbije kod Bujanovca. Ujedno želim da pozovem sve pobednike i novinare da budu gosti u našem selu“. 

Inače ovo njemu nije prva nagrada ove vrste, rekao za Kostić za Pčinjski 017 Portal. Nešto ranije, sredinom septembra ove godine dobio je Prvi oskar Srbije, takođe u Beogradu, tako da je on jedini, južno od Beograda, koji poseduje nagradu Prvog oskara Srbije i Beogradskog pobednika.

Pomagao je selu Drežnici, manastiru Sv. Stefana u Gornjem Žapskom, kao i mnogim drugima. Od predstavnika crkve u Lučanu predložen je za arhijerejsku gramatu, tako da će uskoro dobiti i to priznanje.

Danas je u centru Lopardinca organizovao koncert poznatog pevača Esada Plavog, inače svog dobrog prijatelja, kako bi meštani mogli da se lepo provedu i proslave ovaj veliki uspeh.

Pre početka koncerta Esad je dao kratku izjavu za naš portal i tom prilikom rekao:

„Drago mi je jer znam koliko je Goran radio, on je nagradu zaista i zaslužio, i drago mi je da dođem u ovo selo. Nekoliko puta već dolazim i vidim da sam rado primljen, vidim taj osmeh kod naroda ovde, tako da mi je stvarno drago uvek da dođem i evo sad imamo neku inicijativu da se pobratimimo sa mojim mestom tako da ću na tome uveliko da radim i nadam se da ćemo ove godine još više da se družimo.“    

Koncert je počeo u 18 časova a okupljeni meštani, od dece do najstarijih, su uživali u pesmama i zabavi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *