Javna rasprava o programskom sadržaju Radio Televizije Srbije

U sali Skupštine grada Vranja održana je Javna rasprava o programskom sadržaju Radio Televizije Srbije. Ovom prilikom, predsednik Skupštine grada Vranja dr Dejan Tričković, izrazio je zadovoljstvo zbog održavanja ovog skupa u Vranju i prilike da građani čitavog Pčinjskog okruga na ovaj način aktivno učestvuju i daju svoje predloge, sugestije, pohvale i kritike u vezi sa programskim sadržajima Radio Televizije Srbije.

,,Održavanje javne rasprave u našem gradu, dokaz je dobre saradnje lokalne samouprave i građana Vranja sa ovom medijskom kućom preko dopisništva koje redovno prati sva dešavanja u gradu i informiše o tome. Verujem da će današnja javna rasprava ispuniti svoj cilj i zadatak, da će se čuti dobri predlozi i da će na taj način biti dat doprinos za unapređenje programskog sadržaja Radio Televizije Srbije”, rekao je Tričković.

Žarko Rakić, predsednik Programskog saveta RTS-a naglasio je da Radio Televizija Srbije već dugo ima tradiciju da organizuje ovakve skupove, kako bi razvila komunikaciju sa korisnicima njenih usluga.

,,Ovo je jedan od načina da RTS unapredi svoj televizijski i radijski program, kako bi gledaoci i slušaoci bili što zadovoljniji. Nakon ove javne rasprave, biće urađena sveobuhvatna analiza i svi predlozi i primedbe biće uzeti u razmatranje. Na osnovu toga biće sačinjen izveštaj i prosleđen Upravnom odboru i generalnom direktoru RTS-a”, istakao je Rakić.

Vladimir Palikuća, član Programskog saveta RTS-a dodao je da se uredništvo trudi da program bude po meri građana.

,,Upravo sa tim ciljem je organizovana i današnja javna rasprava, jer želimo da saznamo šta građani misle o RTS-u, da li gledaju naš program i šta treba promeniti. Veoma nam je važno da ostvarimo komunikaciju sa građanima da bi znali u kom pravcu treba da kreiramo program”, naglasio je Palikuća.

Javnoj raspravi prisustvovali su i urednica informativnog programa RTS-a i voditeljka dnevnika Milica Nedić, Slađana Ostojić direktor i glavni i odgovorni urednik Regionalne televizije ,,Zona plus” iz Niša i urednica Dopisništva RTS-a u Vranju Miljana Nikolić.

Nakon uvodnih obraćanja, održana je interaktivna diskusija u kojoj su građani izneli svoje pohvale, primedbe i sugestije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *