Južni kuvar: Tarator



Tarator (Recept)

Bugari je nazivaju “Tarator čorba”, a u svetu je najpoznatija kao grčka salata caciki.

Tarator – Sastojci:

  • 1 krastavac
  • 500 ml jogurta (pavlaka za caciki)
  • 1 čen belog luka
  • so
  • biber
  • mirođija (u Bugarskoj i Makedoniji)
  • malo limunovog soka i maslinovog ulja (za caciki)

Za 2 osobe

Tarator – Priprema:

Iseckati krastavac na sitne kockice pa ga ubaciti u jogurt i začiniti sitno seckanim belim lukom, solju i biberom. U Bugarskoj i Makedoniji se dodaje i jedna kašika mirođije u ovu salatu, a u Grčkoj se pored mirođije dodaje još i malo limunovog soka i maslinovog ulja.

Izvor i foto: bujanovac.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *