Najugroženijim porodicama stiže pomoć od Crvenog KrstaPčinjski okrug, Bujanovac, 28. avgust 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) – Na osnovu inicijative Crvenog Krsta Srbije, Vlada Republike Srbije obezbedila je sredstva za nabavku oko 920 porodičnih paketa hrane i higijene za najugroženije u opštini Bujanovac.

Akcija deljenja pomoći u vidu paketa otpočela je u petak 23.08. 2019. i trajaće sve do 27.09. 2019. a odvija se na osnovu spiskova koji su sastavljeni od strane predstavnika mesnih zajednica opštine Bujanovac.

Veterinarska Stanica Bujanovac

Pravo na ovu vrstu pomoći ostvaruju: porodice iz udaljenih seoskih domaćinstava; porodice sa invalidnim licem; porodice koje su na granici ostvarivanja prava iz socijalne zaštite; porodice bez stalnih prihoda odnosno korisnici novčane socijalne pomoći; porodice koje imaju više dece; ugrožene porodice iz udaljenih seoskih domaćinstava kao i samohrana staračka domaćinstva.

U petak je pomoć stigla za porodice u Letovici i Gramadi, 27. u selima: Oslare, Mali Trnovac, Lopardince, Rakovac i Karadnik dok se danas deli u selima Breznica i Novo Selo.

Milena Mladenović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *