Novi ciklus programa „Moja prva plata“ od 22. avgusta

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić saopštila je danas da će Nacionalna služba za zapošljavanje raspisati u ponedeljak, 22. avgusta, novi, treći javni poziv za program „Moja prva plata“.

Kisić je navela da je Vlada na današnjoj sednici, na predlog resornog ministarstva, usvojila izmene Uredbe o Programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plataˮ, čime su se stekli uslovi za raspisivanje trećeg javnog poziva ovog programa.

Ona je navela da će u okviru trećeg kruga biti povećane mesečne novčane naknade mladima, korisnicima ovog programa, za oko 15 odsto.

Do sada su realizovana dva ciklusa ovog programa.

Vođena ovim odličnim rezultatima, država se odlučila na to da mladima ponovo da priliku da steknu svoje prvo radno iskustvo. Time država pokazuje da itekako vodi računa o svojim mladima i da teži da im se pruži šansa da pokažu koliko znaju i umeju, podvukla je Kisić.

Prema njenim rečima, država će vrlo brzo pokrenuti i novi projekat koji će se odnositi na studente završnih godina fakulteta, a u okviru kojeg će im biti omogućeno da rade i zarađuju i tokom studiranja.

Foto: minrzs.gov.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *