Održan sastanak povodom smanjenja liste čekanja u bujanovačkom vrtiću

Danas je u Domu kulture održan sastanak na kome su prisustvovali v.d. direktor Službe Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Nenad Mitrović, načelnica ŠU Leskovac Marina Ilić, direktor PU „Naša radost“ Milovan Aleksić, predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi i predsednik SO Bujanovac Enver Ramadani.

V.d. direktora Nenad Mitrović uz zahvalnost prisutnima što su se svi odazvali sastanku, napomenuo da je Služba Koordinacionog tela tu da pruži svu potrebnu pomoć oko obezbeđivanja potrebnih uslova za otvaranje novih grupa na albanskom jeziku, kao i svu decu koja se nalaze na listi čekanja.

Svi sagovornici su saglasni oko, za početak, pronalaženja prostora koji bi bio adaptiran za prijem dece, dok „kao dugoročno rešenje, predložena je najpre izrada elaborata o mogućnostima proširenja ili adaptacije postojećeg objekta ili izgradnje potpuno novog objekta kojim bi, pored postojeće potrebe za dodatnim mestima, obuhvatio i projekciju povećanja broja dece iz svih zajednica. Na osnovu ovog elaborata, bila bi izrađena projektno – tehnička dokumentacija“, navodi se u saopštenju KT.

Završetak sastanka rezultirao je dogovorom da Komisija formirana Odlukom SO Bujanovac 2020. godine i Odlukom o izmeni Odluke iz 2023. godine, sa još tri člana iz PU „Naša radost“ u narednom periodu pronađe prostor koji bi bio adekvatan za boravak dece iz ove dve grupe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *