Opština Vlasotince: SUBVENCIJE ZA PČELARE

Pčelarima sa područja vlasotinačke opštine danas su uručeni ugovori o subvencijama. Od raspoloživih 3 miliona utrošeno je 2 652 000 dinara. Na ovaj konkurs prijavilo se 145 vlasnika koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva. Od prijavljenog broja pčelara prava na subvencije dobilo je 113.

Od ostalih 32 pčelara, 27 nije ispunjavalo kriterijume konkursa jer su imali manje od 20 košnica a ostalih petoro su povukli svoje prijave, rekao je Nebojša Stojanović, pomoćnik predsednika opštine i predsednik komisije koja je odlučivala.

Pod subvencijom se podrazumeva 80 % vrednosti investicije.

Opština Vlasotince nije subvencionisala pčelare osam godina ali u međuvremenu je porastao broj pčelara, što je uticalo na to da se ove godine promeni odluka o subvencijama u njihovu korist.

„Posebno mi je drago da ima sve više mladih ljudi koji su između 30 i 40 godina koji se bave pčelarstvom“, rekao je ovom prilikom predsednik opštine Bratislav Petrović.       

Ovaj sadžaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Vlasotince. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *