Prestanite da se upoređujete sa drugim ljudima i život će vam biti lakši

Da li se često poredite sa drugim ljudima? Da li primećujete da neko ima bolji posao, auto ili stan? Neko ima dobar ljubavni život, a vi ste i dalje sami? Koliko često poredite svoju i tuđu zaradu?

Ovakve misli mogu biti toksične i frustrirajuće. Umesto da vas motivišu na napredak, mogu vas demotivisati, učiniti da se osećate loše, ugroziti samopouzdanje, a kod nekih izazvati i jednu od najtoksičnijih emocija – zavist. Piše Sensa.

Zapamtite, jedina osoba sa kojom treba da se poredite jeste samo vi! Ne trudite se da budete bolji od drugih, već se fokusirajte na lični razvoj i napredak – budite bolji od sebe juče, napredujte u odnosu na sebe u prošlosti.

Ljudi formiraju svoje stavove o tome da li je nešto dobro i loše na osnovu stavova njhovih komšija, prijatelja, kolega… Izaberite da živite samo svoj život i za svoje snove!

Kada vam padne na pamet misao da svi drugi žive bolji od vas, zatvorite oči i nabrojte minimum 10 stvari na kojima ste zahvalni i srećni što ih imate. Kada počnete da nabrajate, shvatićete da ih ima puno više.

Verujte u sebe, fokusirajte se na svoje biće i razvoj – onda će se otvoriti mnogi putevi!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *