Program Borinih književnih dana u Vranju

Organizacioni odbor „Borinih književnih dana’’, kojim je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković, usvojio je program manifestacije koja će i ove godine biti održana od 21. do 24. marta.

Na otvaranju „Borinih književnih dana’’, od 19 sati, biće priređen program pod nazivom „Uticaj Bore Stankovića na stvaralaštvo Ive Andrića’’. Na ovu temu će govoriti književnik, prevodilac i publicista Muharem Bazdulj.

Drugog dana manifestacije, 22. marta, takođe od 19 sati, planirana je promocija novog romana Vladimira Kecmanovića ,,Kad đavoli polete”. Osim autora, o romanu će govoriti teoretičar književnosti i književni kritičar dr Igor Perišić. ,,Zvezda nad prazninom” naziv je tek objavljenog romana niškog pisca Dejana Stojiljkovića, koji će biti predstavljen 23. marta u 19 sati, takođe u Pozorištu. Pored autora, gosti večeri su i Miodrag Mića Miljković, pisac scenarista i režiser, kao i dr Igor Perišić.

Poslednjeg dana manifestacije, 24. marta, u 19 sati gost je pisac Milan Ružić, sa svojom knjigom ,,Pun kofer priča”. O samoj knjizi, kao i o njegovom stvaralaštvu govoriće književni kritičar Želidrag Nikčević i profesor književnosti i publicista dr Vladimir Dimitrijević.

Uz glavni program manifestacija će imati i prateći koji je planiran za 22. i 23. mart, kada će se u Osnovnoj školi ,,Predrag Devedžić” u Vranjskoj Banji, od 12 sati, predstaviti stvaraoci iz Vranja, Žikica Dimitrijević i Mile Kostić Dubnica.

Glavni program „Borinih književnih dana” održaće se u maloj sali Pozorišta „Bora Stanković’’.

Organizator manifestacije je Javna biblioteka, a pokrovitelj Grad Vranje.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *