RASTE PODRŠKA SRPSKOJ NAPREDNOJ STRANCI: Narod sve više veruje predsedniku VučićuSrpska napredna stranka i dalje je najpopularnija, a predsedniku stranke i Republike Aleksandru Vučiću, podrška raste, pokazalo je istraživanje Instituta za evropske poslove.

„Prosečne ocene i generalna opredeljenost pokazuju povećanje podršške Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić, i pored nekih negativnih komentara građana koji se mogu videti na društvenim mrežžama na račun uvedenih mera“, navodi se u istraživanju.

Kad je reč o Vladi Srbije, građani su najbolje ocenili rad premijerke Ane Brnabić i šefa diplomatije Ivice Dačića, a najnižu ocenu su dobili ministri Goran Trivan, Nela Kuburović i Vladan Vukosavljević.

Druga najpopularnija partija je Socijalistička partija Srbije, a zatim sledi Savez za Srbiju, pokazuje istraživanje.

Dve trećine građana se izjašnjava da bi izašli na izbore koji su bili prvobitno raspisani za 26. april, a nakon isključenja neopredeljnih i onih koji su odbili da se izjasne, te koji bi poništili listić, razultati pokazuju da najveći rejting ima lista Aleksandar Vučić – Za našu decu sa 61,9 odsto opredeljnih glasača.

Na drugom mestu nalazi se koalicija SPS-JS sa 10,8 odsto podrške, 7,1 odsto navodi Savez za Srbiju, dok se ostale stranke/koalicije pominju u manje od 4 odsto slučajeva. Istraživanje je sprovedeno od 12. do 22. marta na 1.207 ispitanika.

(Kurir.rs/Tanjug)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *