Saveti za spavanje iz 1938. koji i danas delujuSvi ljudi su bar jednom u životu mučili muku sa nesanicom i tražili načine kako da se izbore sa njom. To je univerzalan problem koji je pogađao i ranije generacije pa nas nimalo ne čudi da su saveti za njegovo rešavanje iz 1938. godine praktično identični kao isti koji se danas nude ljudima koji loše spavaju.

U nastavku ćemo vam otkriti neke od njih…

Duboko disanje

Jednostavno ravnomerno udahnite 20 puta, a zatim 21. put zadržati dah što je duže moguće. Kada treći put to počnete da radite, prispavaće vam se sigurno.

Zamislite srećno mesto

Postavite ruke iza glave, opustite se i razmišljajte o nečemu što vas čini spokojnim. To može biti sećanje na neki divni trenutak iz prošlosti ili bilo šta drugo što vas smiruje.

Ponekad loše spavamo jer se jednostavno nismo dovoljno umorili tog dana. Iz tog razloga uvek možete da vežbate ako kojim slučajem niste bili previše aktivni u periodu pre odlaska u krevet.

Radite nešto što ne volite

Nepisano je pravilo da se ljudima ne spava kada im je nešto interesantno. Zato, ukoliko želite da zaspite, pre odlaska u krevet radite nešto što ne volite i što vam je dosadno kako bi vam se prispavalo.

Pustite klasičnu muziku

Tonovi klasične muzike su uglavnom umirujući pa mogu poslužiti i kao uspavanka.

Izađite na svež vazduh

Iako se kaže da svež vazduh može lepo da razbudi, isto tako može i da uspava. Kada se nadišete svežeg vazduha bićete osveženi i spremni za spavanje.

Izvor: City magazine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *