SKGO donirala Vranju dečju opremu vrednu 6000 dolara

U Beogradu je juče održana 6. Nacionalna konferencija o ranom razvoju i roditeljstvu.

Skup je organizovao UNICEF-a uz pomoć Vlade Republike Srbije u okviru dva programa: „Ublažavanje uticaja KOVID-19 na živote dece i porodica na Zapadnom Balkanu i u Turskoj“, koji finansira Evropska unija i „Podsticajno roditeljstvo kroz igru“, koji podržava LEGO fondacija.

Na konferenciji je potpisan Ugovor o donaciji između Stalne konferencije gradova i opština i Grada Vranja.

Prema rečima gradske većnice Danijele Milosavljević, Grad Vranje i Stalna konferencija gradova i opština potpisale su Memorandum o saradnji na realizaciji projekta „Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu“.

U okviru projekta, Grad Vranje dobio je donaciju dečje opreme u vrednosti od 6.000 dolara. Ona je namenjena isturenoj grupi PU „Naše dete“ u selu Rataje. Deca predškolskog uzrasta borave u obnovljenoj zgradi za čije opremanje je Grad Vranje izdvojio 2 miliona dinara“, rekla je Danijela Milosavljević.

Na skupu su, između ostalih, govorili Dejana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji, Emanuele Žiofre, ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju, docent dr Aleksandar Stefoski, državni sekretar Ministarstva zdravlja i brojni stručnjaci iz zemlje i inostranstva.

Grantovi su uručeni i Novom Sadu, Novom Pazaru, Kragujevcu i Boru, koji su, kako su istakli iz SKGO-a, “u prethodne dve godine vredno radili na unapređenju lokalnih politika za dobrobit roditelja”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *