Šta nam govore naši snovi?Snovi su prava misterija za svakoga, jer niko zasigurno ne zna šta oni znače. Bilo da su prijatni ili bude u nama osećaj straha, istina je da nam ono što sanjamo dosta govori o nama samima.

Prema verovanju Grka bogovi su fizički dolazili u snove da bi dostavili božanske poruke. Kasnije su mislili da će duša sanjara napustiti fizičko telo i lutati po raznim mestima koja su bila viđena u snovima sa čime su se složili Indijci i Kinezi.

U novije vreme, Sigmund Frojd u svojoj knjizi ‘Tumačenje snova’ piše da su iskustva i potisnute želje osobe tokom dana smešteni upravo u snovima. Budući da podsvest i dalje funkcioniše tokom sna, ta iskustva i želje javljaju se u obliku simbola u snovima. Recimo, ako osoba ima jaku seksualnu želju, ona vidi ritmičke aktivnosti poput plesa, jahanja ili penjanja uz stepenište, što su u snovima simboli intimnog odnosa.

Frojd je veliku važnost pridao seksualnom sadržaju snova. Dugi vitki predmeti poput štapa ili recimo noža predstavljaju muške genitalije, a šuplji kao što je recimo vaza predstavljaju ženske genitalije.

Najčešća značenja nekih snova:

Nesreće u snu: Ako ste u saobraćajnoj nesreći, to znači da se emotivno baš i ne osećate sigurno. Ovo takođe upozorava na nesreću koja bi se mogla dogoditi. Ako pronađete nekoga u nesreći, izgubićete odnos s nekim.

Alkohol: Ako sanjate da pijete alkohol i uz to još i uživate u njemu, to znači da ćete uskoro biti uspešni u nekom dogovoru ili poslu.

Anđeli: Videti anđela u snu u stvari govori da imate čisto srce.

Snovi u kojima ste proganjani: Kada vas proganja neko u snu, znači da se bojite da će vas neko napasti ili vam se suprotstaviti. Imate problem na poslu ili ljubavi koji zahteva rešenje ali vi uporno bežite od toga.

Snovi u kojima padate: Ako padate s neba na zemlju, to znači se osećate nedovoljno sposobnim da kontrolišete svoju poziciju.

Vatra: Vatra predstavlja bes, seksualnu želju i razaranje. Ako vaša kuća gori u snu preselićete se u novu sredinu. Ako ugasite vatru, znači da ćete prevladati prepreke.

Cveće: Cveće u snovima predstavlja nagrade, priznanja i uspeh.

Putovanje: Ako vidite sebe kako idete na putovanje, možda ćete početi novi poduhvat i iz njega dobro zaraditi.

Novac: Ako vidite novac u snu, dobićete priliku da povećate svoj prihod. Ako gubite novac, to znači da će vaš život biti u nevolji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *