U Vranju otvorena „Pažljivkova smotra 2023“


U Sportskoj hali Vranje svečano je otvoreno regionalno takmičenje ,,Pažljivkova smotra 2023“.

Na otvaranju je govorio Branko Stamatović, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, ističući da Agencija ove godine sprovodi mnogobrojne aktivnosti sa 71 lokalnom samoupravom u kojima učestvuje preko 90.00 dece.

Naša je ideja da decu kroz aktivnosti koje se sprovode u okviru Pažljivka, naučimo bezbednom ponašanju u saobraćaju. Danas se u Vranju organizuje 4. po redu regionalna smotra od ukupno 12 koliko je planirano. Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi na izuzetnoj saradnji i organizaciji smotre, ali i drugim opštinama koje su dovele decu. Veoma je važno da edukacija o pravilnim navikama u ponašanju počne u najranijem periodu, kako bi deca izgradila bezbedne stavove i kasnije bili bezbedni učesnici u saobraćaju. Agencija za bezbednost saobraćaja u narednom periodu planira unapređenje ove smotre, gde će biti uključene sve lokalne samouprave“, rekao je Stamatović.

Velika je čast što je Grad Vranje drugu godinu zaredom domaćin ovog regionalnog takmičenja. Na današnjoj smotri učestvuje oko 450 dece, predškolaca i učenika prvog i drugog razreda iz Vranja, Bojnika, Vladičinog Hana, Lebana, Surdulice i Trgovišta. Suština Nacionalne strategije za bezbednost saobraćaja je da do 2030. godine nema poginule dece i da se broj povređene dece u saobraćaju smanji na najmanju moguću meru“, istakao je Ivica Ristić, član Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *