U Vranju svečano otvorena manifestacija “Maj mesec muzike”

Foto: Pčinjski 017 – Portal

Koncertom Novosadskog kamernog ansambla u Pozorištu ,,Bora Stanković” počela je tradicionalna manifestacija ,,Maj mesec muzike”.

Dvadeset prve majske muzičke svečanosti otvorio je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

,,Ovo je manifestacija koja je, zahvaljujući ne samo dužini trajanja već i kvalitetu programa, prepoznata kao veoma značajna kako na kulturnoj mapi Srbije, tako i regiona. Svih ovih godina u maju, ljubitelji klasične muzike u Vranju imaju priliku da uživaju u delima velikih  kompozitora, koje na različitim instrumentima izvode najpriznatija naša i svetska imena klasike.‘’ rekao je gradonačelnik Milenković otvarajući manifestaciju.

Foto: Pčinjski 017 – Portal

On je podsetio da prošle godine jubilej manifestacije nije obeležen zbog pandemije izazvane korona virusom, ali da je manifestacija ipak održana.

,,Od početka ove godine održali smo neke od manifestacija, uglavnom online, jer su epidemijski uslovi to zahtevali. Ipak, došli smo do trenutka kada se situacija sa  pandemijom koronavirusa stabilizovala i veoma mi je drago što se publika polako vraća u institucije kulture i na kulturna dešavanja. Tako ćemo i ovogodišnju manifestaciju ,,Maj mesec muzike’’ ipak održati u redovnom terminu, na zadovoljstvo posebno odnegovane publike, koja se raduje svakom sledećem koncertu. Verujem da su se organizatori potrudili da i ovog puta naprave kvalitetan i prijemčiv program. A Grad Vranje, poznat po bogatom i specifičnom muzičkom nasleđu, i u godinama  koje  dolaze nastaviće da ulaže u kulturu, podržavajući projekte i manifestacije kao što je ,,Maj mesec muzike”. Organizatorima želim da nastave da rade na promociji klasične muzike sa istim žarom i entuzijazmom, a publici da uživa u koncertima,’’ istakao je gradonačelnik Milenković.

Foto: Pčinjski 017 – Portal

U ime organizatora manifestacije prisutne je pozdravila direktorka Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac’’ Tanja Bliznakovski Jovanović. U okviru manifestacije predviđeno je 11 koncerata, računajući i obeležavanje Dana škole, 31. maja. Ljubiteljima klasične muzike u Vranju predstaviće se umetnici iz Srbije i Makedonije na različitim instrumentima. Ovo je 21. po redu manifestacija koju organizuje Muzička škola ,,Stevan Mokranjac’’ uz podršku Grada i Ministarstva kulture i informisanja.  Osim koncerta koji će na otvaranju biti u sali pozorišta, svi ostali održaće se u Koncertnoj sali Muzičke škole, sa početkom u 19 sati, uz poštovanje svih protivepidemijskih mera.Projekat podržao grad Vranje. Stavovi izneti u podržano medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *