Vranje slavi oslobođenje u Velikom ratu

Foto: Promo

Udruženje potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije – Okružni odbor Vranje u saradnji sa Gradskim odborom iz Vranja i Opštinskim odborima u Vladičinom Hanu i Surdulici priredio je program obeležavanja 101. godišnjice oslobođenja Vranja, Vladičinog Hana i Surdulice u Prvom svetskom ratu.

Dan oslobođenja Vranja, 4. oktobar biće obeležen u petak služenjem parastosa poginulim vojnicima i civilima u 11 časova kod Spomen-kosturnice na Šapranačkom groblju u Vranju i Svečanom akademijom koja se organizuje u 19 sati u sali Doma vojske Srbije u Vranju. Ovogodišnji dobitnik najvišeg priznanja Gradskog odbora Udruženja potomaka ratnika Vranje i grada Vranja, povelje „Četvrti oktobar“ je komandant Kopnene vojske Srbije, general-potpukovnik Milosav Simović, koji će prisustvovati uručenju priznanja. 

Bujanovacka Banja


Dan oslobođenja Vladičinog Hana, 5. oktobar biće obeležen u subotu služenjem parastosa poginulim vojnicima i civilima u 11 časova kod krsta u Gradskom parku u Vladičinom Hanu i Svečanom akademijom koja se organizuje u 19 sati u sali Doma kulture Vladičin Han. Ovogodišnji dobitnik najvišeg priznanja Opštinskog odbora Udruženja potomaka ratnika iz Vladičinog Hana i opštine Vladičin Han, povelje „Peti oktobar“ je Policijska stanica Vladičin Han

Dan oslobođenja Surdulice, 6. oktobar, biće obeležen u nedelju služenjem parastosa poginulim vojnicima i civilima u 11 časova u hramu sv. Đorđa u Surdulici. U 12 časova u planirano je otvaranje izložbe vranjskog Arhiva i Muzeja „Slike iz života pod okupacijom“ u holu Surduličkog kulturnog centra. Svečana akademija je planirana za 19 sati u sali Surduličkog kulturnog centra. Ovogodišnji dobitnik najvišeg priznanja Opštinskog odbora Udruženja potomaka ratnika iz Surdulice, povelje „Šesti oktobar“ je gospodin Milovan Drecun koji će prisustvovati uručenju priznanja. U programu Svečanih akademija u Vranju, Vladičinom Hanu i Surdulici nastupiće Vojni orkestar iz Niša.

OK Radio

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *