Vranjska banja: Međuokružna smotra frulaša

Sutra, u petak 11.juna 2021.godine, u Vranjskoj banji održaće se 20-a Međuokružna smotra frulaša pod nazivom “Zlatna frula juga Srbije”. Manifestacija počinje u 18 sati.

Učešće je uzelo 20 frulaša i to iz nekoliko okruga, Pčinjskog, Pirotskog, Topličkog, Niškog i Jablaničkog. Takmičare ocenjuje stručni žiri, a oni će se takmičiti u 4 kategorija sviranja: izvorno, savremeno, mladi frulaši i ansambli i dueti frula.

Pobednici će se plasirati na Sabor frulaša Srbije „Oj, Moravo“ koji se tradicionalno održava u Prislonici kod Čačka, krajem jula ove godine. Zanimljivo je da najmlađi prijavljeni takmičar ima 9 godina a najstariji 82 godine.

Kako stoji na sajtu grada Vranja, organizator Smotre frulaša je Javna ustanova Narodni univerzitet Vranje, a pokrovitelji manifestacije su Grad Vranje i Gradska opština Vranjska Banja, koja je već deveti put domaćin smotre.

Planirano je da se ova manifestacije održi na otvorenom, u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika ona neće biti odlagana, već će biti održana u velikoj sali restorana „Кičer“ u Vranjskoj Banji.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *