Južni kuvar: Moravska salata



Moravska salata (Recept)

Moravska salata – Sastojci:
  • 2 veće zelene paprike
  • 2 paradajza
  • pola glavice luka ili ceo, po želji
  • so
  • ulje

Za 4 osobe

Moravska salata – Priprema:
  1. Oprati, osušiti pa dobro ispeći paprike (na plotni ili šporetu na drva) na jakoj vatri oko 10 minuta, okrećući ih dok skoro cela kora ne postane crna. Ubaciti pečene paprike u posudu, zatvoriti je i ostaviti na pola sata kako bi se lakše oljuštile.
  2. Oljuštiti prohlađene paprike, iseći ih na trake veličine pola prsta i sjediniti sa komadima isečenog paradajza i sitno sečenim lukom. Začiniti uljem, seckanim peršunom i solju po želji.

Izvor i foto: bujanovac.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *