Ministar Vesić danas posetio Pčinjski okrug

Danas je Goran Vesić ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u tehničkom mandatu Vlade Republike Srbije, zajedno sa državnim sekretarom Draganom Stevanovićemi i v.d. direktorom Službe Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu Nenadom Mitrovićem najpre posetio opštinu Bujanovac na čijoj teritoriji je prvo obišao Novo selo.

Ministar je, tom prilikom, obišao novoizgrađenu deonicu puta od 5,5 km od Borovca do Novog sela i tamo porazgovarao sa lokalnim meštanima.

Poručivši da je veoma bitno da se jug Srbije ravnomerno razvija kao i ostatak naše zemlje, Vesić je podsetio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić veoma brine i radi na tome. U tom pravcu, iznet je podatak da je, samo ove godine, izgrađeno 14 kilometara puta u opštini Bujanovac i da su za to izdvojena sredstva u visini od 173 miliona dinara.

U okviru dalje posete, ministar se sastao sa okupljenim meštanima i zadržao ispred gradske crkve Petar i Pavle gde je razgovarao najpre o ekološkim problemima kao što je deponija koja se u zadnje vreme učestalije pali i koja je jedan od glavnih izvora zagađenja vazduha. O rešavanju postojećeg velikog problema, Vesić je podsetio na potpisani ugovor sa Gradom Vranje o izgradnji Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Meteris“ u čijem satavu će biti i deponija iz Bujanovca.

Zatim se razgovaralo o postojećoj kanalizacionoj mreži iz koje se otpadna voda sliva po obližnjim potocima, reci Moravi, seoskim putevima i njivama, te da će se u skorije vreme izvršiti izgradnja fabrike za prečišćavanje otpadnih voda na teritoriji opštine Bujanovac, čime će se trajno rešiti ovaj aktuelni izvor zaraze.

Vesić je na molbu zvaničnika mesnih zajednica za sledeću godinu najavio i nova ulaganja po pitanju infrastrukture i sistema kanalizacione mreže.

Meštani su pomenuli i problem sa železničkom prugom gde je ministar odgovorio da će se i na tom saobraćajnom delu raditi i da će jug Srbije dobiti brzu prugu od Niša do Skoplja, što znači da će putovanje do Beograda trajati 2 i po sata.

Vesić je obećao i izgradnju dečijeg igrališta u selu Božinjevac koje ima preko 90-ro dece, ali i putne signalizacije ispred škola u obližnjim selima.

Direktor Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Mudveđu, naglasio je da je rad Službe na čijem je čelu, usmeren, isključivo, u interesu građana i da se svaki problem čuje i pokušava rešiti.

Dok ja ovde razgovaram sa vama, moji pomoćnici imaju prijem građana u kancelariji u Bujanovcu, juče je bio prijem u Preševu, tako da sve njihove probleme pokušavamo da, u saradnji sa predsednicima opština i rešimo, a tamo gde treba podrška Vlade Srbije, svakako, izlazimo u susret, naveo je Mitrović.

Tokom daljeg boravka u Pčinjskom okrugu, Vesić je u selu Donje Trebešinje kod Vranja označio početak radova na izgradnji fekalne kanalizacije.

Ministra Vesića dočekali su predsednik Privremenog organa Grada Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima, meštani, kao i predstavnici izvođača radova.

On se najpre upoznao sa dinamikom radova koji se realizuju u okviru projekta ,,Čista Srbija“, koji finansira Republika Srbija preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

U pitanju je prva faza u okviru koje će biti urađena ulična kanalizaciona mreža u regulaciji postojećih puteva, ukupne dužine 6.071,03 metara.

Pozdravljajući prisutne ministar Goran Vesić istakao je značaj realizacije ovog projekta, ali i svega što je urađeno i što se radi na poboljšanju uslova života naših građana.

Pored pomenutih zvaničnika, Pčinjski okrug su posetili i pomoćnik ministra za drumski saobraćaj Miroslav Alempić i pomoćnik direktora „Puteva Srbije“ Ivan Tejić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *