Selo Klenike u opštini Bujanovac dobilo novi put

Pod pokroviteljstvom Ministarstva gradjevine, saobraćaja i infrastrukture koje je opredelilo 15 miliona dinara, putni pravac prema granici Severne Makedonije, manastiru Sv. Prohoru Pčinjskom, kao i mahala u selu Klenike dobili su novi asfalt i veću prohodnost.

U završetak radova uverio se i sam državni sekretar Ministarstva gradjevine, saobraćaja i infrastrukture Dragan Stevanović u prisustvu v.d direktora Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Nenada Mitrovića.

Tom prilikom, Stevanović je naglasio da će se kontinuitet ulaganja u Pčinjski okrug nastaviti i u narednom periodu, ali i da je ovdašnjem narodu potrebno jedinstvo i da se samo zajedno mogu prevazići sve poteškoće koje dolaze.

Važno nam je jer je ovo državni put, zato što je granični prelaz Prohor Pčinjski i zato što nam je tamo manastir Prohor Pčinjski. Skoro smo ovde prošli. Put je zaista bio ruiniran. I ja mislim da će pored opšteg interesa i značaja, značiti i ljudima koji ovde žive, koji su svaki dan, koji funkcionišu i da deca mogu da putuju. Jednostavno da možemo i u manastir da odemo, da odemo do graničnog prelaza. Mislim da je jako dobro. Ministarstvo saobraćaja i građevine, kao što sam rekao, će biti prisustno i na još nekim putnim pravcima, ne samo u Bujanovcu. Jako nam je važno da pokrijemo i putne pravce u Slavujevcu, Strezovcu i Cakanovcu u opštini Preševo.

Stevanović je najavio da će se raditi i od auto-puta do Surdulice, u Vranju dva projekta od velikog značaja, od Vranja ka Trgovištu. U opštini Bosilegrad, takođe.

Ministarstvo građevine može da bude zadovoljno sa onim što je učinilo za Pčinjski okrug, naradvno i Toplički i Jablanički, a pre svega, ovde za Pčinjski. Vreme nije lako, vreme nije jednostavno, pritisci su ozbiljni na državu, na predsednika, na Vladu Republike Srbije i sve nas, naročito ovde, u Bujanovcu to obavezuje na neko jedinstvo. Sobzirom da možemo sa svim da se suočimo i da prevaziđemo sve probleme samo ako smo jedinstveni. Ja bih iskoristio ovu priliku da kao što smo jedinstveni u potrebi da uradimo jedan put i u političkom smislu svi Srbi, građani u Bujanovcu, budu jedinstveni da i izbore, koji idu u susret, dočekaju u jednoj takvoj atmosferi. Da budu jedinstveni, da na njima napravimo jedan dobar i zdrav rezultat, a taj rezultat će nam omogućiti u narednom periodu da se suočavamo sa svim problemima i izazovima, na koje, na žalost ne možemo da utičemo, uz svu dobru volju i predsednika Vučića i Vlade Republike Srbije. Apsolutno smo nemoćni da neke glave urazumimo i da ih nateramo da drugačije posmatraju na stvari, odnosno, da ih nateramo da ih vide onakve kakve stvarno jesu.

Državni sekretar se zatim obratio i v.d direktoru Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, svim odbornicima u Skupštini i svim saradnicima i pozvao ih da obiđu celu opštinu, kao i sve sredine i insistiraju na jedinstvu. Da pozovu sve ljude da se okupe oko ideje zaštite državnih i nacionalnih interesa, jer je jedino tu moguće doći do rezultata.

Stevanović je napomenuo da će rad Koordinacionog tela biti aktivniji u sledećem periodu i da će biti pravičniji u raspodeli raspoloživih sredstava, gde se v.d direktor Nenad Mitrović apsolutno složio i rekao da tu nema nikave sumnje.

Tu nema nikakve dileme. Radićemo u službi građana, bez obzira na versku, nacionalnu pripadnost, bez obzira na političku pripadnost, tako da ja tu nemam nikakve dileme. Tako da je put nešto što život znači, bez obzira dal su to Albanci, Srbi ili Romi, gledaćemo da to ujednačimo. Ta neka pravila, koja su postojala do ove godine, kada je jedna strana, naravno, bila diskriminisana od one druge, da to malo ispravimo i da to ima nekog smisla. Tako da bavićemo se aktivno time. Mogu samo da kažem, da ono što je planirano iz budžeta Koordinacionog tela za ovu godinu, tek počinjemo da radimo, s obzirom, da je bilo spora kod Komisije za zaštitu ponuđača i imaćemo još projekata koje ćemo naravno, do kraja ove godine uraditi. Sada insistiramo da se sa radovima krene što pre, razlog je građevinska sezona, da nas svakako ne stigne nevreme, zima i tako dalje, da to ne ostane, ali trudićemo se nadalje. Ja sam intenzivno na terenu, sa ljudima i tražim da se što pre krene u realizaciji.

Mitrović je naglasio da novca ima i da je obezbeđen i raspoloživ na računu Koordinacionog tela i da će se po okončanju radova od strane izvođača, novac i uplaćivati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *